Resepi Molten Waffle

Waffle yang disimbahi coklat begini memang kegemaran ramai kan 🤤

Dan kalau mewah dengan pelbagai jenis coklat begini kalau dekat cafe diluar sana..
Haaa.. Dah boleh cecah almost rm20 sepinggan kan 😅

Dapat buat sendiri dirumah, Seronok kiddos!
Pluss jimat poket 🤭

Banyak resepi waffle yang Shu pernah cuba, End up twist & tweak sana sini,
Sampai encik suami kata, Haaa.. yang ni sedap!

Okeh,
Recall semula measurement and tuliskan resepinya untuk mudah refer 😊

Waffle maker kesayangan 🥰 Ini hatt yang ke-2. Yang pertama dah selamat dikebumikan haha. sebab tak berapa berkualiti 😅
Chocolate sauce ni, bila dah biarakan semalaman akan mula kental sedikit. tapi tak keras tau. kalau biarkan dalam keadaan cuaca panas akan melting. atau korang boleh rendam bekas berisi coklat ni dengan air panas.

Gabungan 3 jenis coklat pun mainkan peranan, memang rasa dia sebiji ala cafe,
Puahh makan tapi jangan banyak banyak 😂
Lepas makan pi bakar kalori balik tau 😜

Ini cara cepat nak cairkan dark & white choc untuk drizzle arat waffle.
Masukkan jaa coklat dalam piping bag, then rendam dalam air panas seketika.

Shu ada share resepi waffle & chocolate sauce dalam gambar dibawah. Nanti korang boleh cuba buat tau.

**Ramai dok tanya Waffle Maker Shu guna yang macam mana?
Shu guna yang versi ala kiosk punya. 2 tahun lepas masa Shu beli harga dia almost rm300,
Sekarang tak sampai 200 pun boleh dapat dah. berbaloi sangat!
Korang boleh ushar2 disini : 👉👉👉 https://shope.ee/3KxZJfPSGL

Ni anak teruna pertama Shu, Ayyash masa umur 10tahun lagi dah pandai bancuh waffle and masak sendiri guna Waffle Maker.
Dah boleh buka kiosk waffle sendiri dah 😂😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi! I’m Shuhada Shafie!

A passionate home cook and food lover who loves nothing more than sharing my favourite recipes with the world.


You’ll also love