Resepi Mee Hokkien

Mee Hokkien ni apa Shu?
Hehe.. First time dengar?

Kalau first time dengar nama mee ni,
Mesti belum pernah rasa kan Mee Hokkien ni..

Haaa… Sedap rasa mee ni, Korang kena cuba!
Nak masak pun mudah jaa, bahan pun yang biasa ada di pantry kita 😊

Encik suami kemainn bertambah dia makan bila Shu masak Mee Hokkien ni,
Lain dari kebiasaan rasa mee nya,
Plusss dia memang suka sangat mee yang tak kedekut dengan kicap 😁

Antara bahan yang membezakan Mee Hokkien dengan mee goreng yang biasa kita masak adalah 2 bahan ni:
✅ Ada Sesame oil yang menaikkan rasa & aroma mee ni. Shu guna sesame oil yang ini 👉 https://shope.ee/4pmN7Ed4l7
✅ Ada halia yang menjadi perisa & perasa yang ‘pedas’ dalam mee.

Kalau korang nak mencari sesuatu yang baru & ubah selera masa menggoreng mee,
Boleh cuba masak Mee Hokkien 😃

Resepinya Shu ada share dalam gambar dibawah.

Selamat Mencuba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi! I’m Shuhada Shafie!

A passionate home cook and food lover who loves nothing more than sharing my favourite recipes with the world.


You’ll also love