Scale Mode Thermomix

Dalam Thermomix ada built in PENIMBANG didalam nya.

Sensor penimbang ni terletak dibahagian bawah base unit,
❌ Sebab itulah tidak boleh diseret atau drag Thermomix bila nak dialihkan kesana sini
✅ Perlu diangkat & diletakkan dengan berhati hati 😊

Penimbang ni boleh digunakan sama ada untuk timbang terus bahan dalam mixing bowl,
Atau letakkan bekas atau mangkuk lain diatas lid then timbang bahan didalam bekas tersebut.

 Even nak timbang selain dari food pun boleh, tapi untuk barang yang not more than 6kg!
Weighing scale Thermomix ni sangat precise tau, increment atau interval nya adalah 1gram.

Dannn masa tengah memasak pun, kita boleh timbang juga bahan.
Tapi ada syaratnya tau..
✅ Syaratnya Speed mixing knife ketika memasak adalah kurang dari 4,
If dah lebih dari 4 dah tak accurate lah bacaannya sebab dah ada ‘gegagaran’ yang ganggu sensor penimbang.
✅ Dan masa timbang bila memasak ni increment dia dah bukan 1g, dia jadi 5g

Senangkan ada weighing scale dalam Thermomix ni?
Tak peninglah bila penimbang kat rumah tu tiba tiba habis bateri kaa atau ‘missing in action’ 😂😂

On jaaa Thermomix,
Tekan Scale Mode dah boleh mula menimbang!

……….::::::::::::: __:::::::::::::………

📌 Jika berminat untuk tahu lebih lanjut tentang Thermomix, juga cara pembelian Thermomix boleh hubungi Shu disini:
https://shuescooking.wasap.my
https://shuescooking.wasap.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi! I’m Shuhada Shafie!

A passionate home cook and food lover who loves nothing more than sharing my favourite recipes with the world.


You’ll also love