Resepi Sambal Nasi Lemak Shue

Sebelum sebelum ni,

Sambal Nasi Lemak Shu pelbagai rasa,
Ada kala sedap ada kala so-so haha!

Nak tahu sebab apa?
Sebab ada kala bahan bahan secukup rasa,
Ada kala terkurang atau terlebih sesuatu.

Tak pernah jot down berapa kuantiti yang digunakan
and bahan apa yang dimasukkan.

Since ada Thermomix,
Shu belajar untuk ambil tahu sukatan bahan yang digunakan,
Lebih seronok lagi Thermomix ni ada features yang boleh kita key-in resepi kita sendiri.

Tuliskan resepi dalam Cookidoo,
Then setiap kali nak masak hanya buka sahaja ‘buku resepi’ kita di screen Thermomix and Masak!

Cool kan features ni?!

Jadi walau sesiapa pun yang masak Sambal ni di rumah Shu,
akan dapat sama je rasa macam yang Shu masak.

Nak minta tolong suami masakkan boleh,
Nak minta anak anak masakkan pun tak ada masalah.

Best kan ada Thermomix dirumah ^_^

Shu sharekan resepi Sambal Nasi Lemak kegemaran Shu sekeluarga dibawah ni. Selamat Mencuba!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi! I’m Shuhada Shafie!

A passionate home cook and food lover who loves nothing more than sharing my favourite recipes with the world.


You’ll also love