Latest Posts

  • Mushroom Quiche

    Mushroom Quiche

    QUICHE..Quiche ni apa ? Haha,Mesti tengah dok baca berulang kali sambil fikir cara sebutan Quiche ni kan? 😂🤭 Cara sebutan Quiche ni – KEESHSimple je kan hehe.. Selalu nampak food gini jual dekat cafe,Selalu nya dekat cafe yang jual desserts. Harga dia sepotong atau 1 tray..Perghh haha 😄Korang google lah seniri ok. Quiche ni satu…

    Read more → : Mushroom Quiche
  • Replay #ShueGoingLive

    Replay #ShueGoingLive

    Salam ‘alaik semua 😃 Dibawah ini, Shu senaraikan siri Replay FB Live yang pernah Shu buat sebelum ini. Pelbagai topik yang pernah Shu kongsikan & insyaAllah di masa akan datang akan ada topik baru juga 😊 Selamat menonton & moga bermanfaat 🥰 #ShueGoingLive 📌 Ice cream sihat bebas pewarna  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=534346734878350&id=1629110369&mibextid=Nif5oz 📌 Apam Nasi Pandan https://www.facebook.com/shuhada.shafie33/videos/549547656676349/?mibextid=Nif5oz…

    Read more → : Replay #ShueGoingLive
  • Rahsia Pancake Gebu

    Rahsia Pancake Gebu

    Shu memang peminat setia pancake,Sejak dulu lagi. Pelbagai atau boleh dikata berpuluh lah resepi pancake yang pernah dicuba,Lepas ada Thermomix laaaagi ligat mencuba resepi yang ada dalam Cookidoo 🥰 Sebenarnya selain 2 bahan yang kita sedia maklum,Boleh membuatkan pancake ringan & gebu,Iaitu telur & baking powder,Ada lagi satu bahan yang menyumbang kepada texture pancake yang…

    Read more → : Rahsia Pancake Gebu
  • Resepi Molten Waffle

    Resepi Molten Waffle

    Waffle yang disimbahi coklat begini memang kegemaran ramai kan 🤤 Dan kalau mewah dengan pelbagai jenis coklat begini kalau dekat cafe diluar sana..Haaa.. Dah boleh cecah almost rm20 sepinggan kan 😅 Dapat buat sendiri dirumah, Seronok kiddos!Pluss jimat poket Banyak resepi waffle yang Shu pernah cuba, End up twist & tweak sana sini,Sampai encik suami…

    Read more → : Resepi Molten Waffle
  • 4 Kelebihan masak Nasi dengan Simmering Basket

    4 Kelebihan masak Nasi dengan Simmering Basket

    Simmering Basket adalah one of accessory yang akan datang bersama unit Thermomix, tiada caj tambahan atau bayaran extra perlu korang tambah untuk dapatkan accessory ni. Simmering Basket ada pelbagai kegunaan, dan salah satunya adalah ia digunakan untuk memasak nasi.Dalam posting kali ini, Shu nak share kan 4 Kelebihan masak Nasi dengan menggunakan Simmering Basket. Walaupun…

    Read more → : 4 Kelebihan masak Nasi dengan Simmering Basket
  • Resepi Mee Hokkien

    Resepi Mee Hokkien

    Mee Hokkien ni apa Shu?Hehe.. First time dengar? Kalau first time dengar nama mee ni,Mesti belum pernah rasa kan Mee Hokkien ni.. Haaa… Sedap rasa mee ni, Korang kena cuba!Nak masak pun mudah jaa, bahan pun yang biasa ada di pantry kita Encik suami kemainn bertambah dia makan bila Shu masak Mee Hokkien ni,Lain dari…

    Read more → : Resepi Mee Hokkien

Hi! I’m Shuhada Shafie!

A passionate home cook and food lover who loves nothing more than sharing my favourite recipes with the world.

Get your hands on the delicious and easy-to-follow recipes in my Nice To MEAT You e-Book !

My latest book

Join My Newsletter

Get exclusive access to recipes and cooking tips!

  •